unitynederland.nl

Een ethernet kabel verbindt je netwerk

Ethernet kabel

Als je een netwerk wilt aanleggen, dan moet je er als eerste voor zorgen dat je de verschillende onderdelen met elkaar kunt verbinden. Denk dan aan je routers en je switches, je computers en je printers. Allemaal onderdelen van een standaard netwerk. En ook al gaan veel dingen tegenwoordig draadloos, voor een goed en snel werkend netwerk heb je toch echt een kabel nodig. Een ethernet kabel dus. Een ethernet kabel zorgt ervoor dat je informatieoverdracht tussen alle losse onderdelen van je netwerk soepel verloopt. Door een goede kwaliteit ethernet kabel te gebruiken, zorg je er voor dat je beter en sneller kunt werken. Een ethernet kabel is dus onontbeerlijk in je netwerk.

Een ethernet kabel, is dat niet ouderwets?

Natuurlijk kun je er voor kiezen om alles draadloos aan te leggen. Maar dit komt de betrouwbaarheid niet ten goede. Als jij wilt dat alles altijd optimaal functioneert, zul je toch echt met een ethernet kabel aan de gang moeten. Dat is misschien ouderwets, maar zeer functioneel. Door het gebruik van de kabel ben je gegarandeerd van een goede communicatie tussen de verschillende onderdelen in je netwerk. Zo zorg je voor een optimale werkomgeving. Ook voor een thuisnetwerk wordt zo’n kabel aangeraden.

Een ethernet kabel is vast erg duur

Dat valt dus alles mee. Natuurlijk moet je er voor betalen, dat is logisch. Maar het levert je absoluut winst op als je een ethernet kabel laat aanleggen. Wat ik al zei: de overdracht van informatie tussen de verschillende onderdelen van je netwerk loopt met zo’n kabel als een zonnetje. Hierdoor kun je er, bijvoorbeeld, altijd van uit gaan dat je printer aangesloten is op je netwerk. Dat scheelt een hoop frustratie, want printers staan er nou eenmaal om bekend dat ze draadloos vaak wel werken, maar net op het moment dat jij met spoed een printje nodig hebt, even niet.

Een ethernet kabel zelf aanleggen of laten doen?

Je kunt zelf best een netwerk aanleggen, zo moeilijk is dat niet. Zeker wanneer je de juiste materialen in huis hebt. Maar gaat het om een wat groter netwerk, dan is het handiger om een installateur je netwerk te laten aanleggen. Hij of zij zal er voor kiezen om ethernet kabel van de rol te bestellen en daar zelf de juiste pluggen aan te zetten. Zo zorgt hij of zij voor een netwerk op maat. Ook dat zal je werkplezier aanzienlijk vergroten.

Mobiele versie afsluiten