unitynederland.nl

Met een goede verrekijker is de lente nóg leuker

verrekijker

Het is weer lente, de vogeltjes zingen en vliegen, de jonge reeën lopen in de bosrand en de bollenvelden staan in bloei. Genieten! Maar hoe leuk is het als je alles van dichterbij kunt bekijken? Helaas vliegen de vogeltjes weg als je dichterbij komt, rennen de reeën het bos en mag je vaak niet midden in de bollenvelden staan. Met een verrekijker heb je toch het gevoel dat je er heel dicht bij bent. Een verrekijker is een heel handig apparaat voor als je dingen en dieren op een grote(re) afstand toch van dichtbij wilt bekijken. Het is niet voor niets dat er op ieder uitzichtpunt een verrekijker staat! Als je zelf een goede verrekijker aanschaft, dan kun je waar en wanneer je maar wilt genieten.

Een verrekijker cadeau doen

Wanneer jij en je (klein)zoon of (klein)dochter graag samen de natuur in gaan, is het fijn als jullie allebei een eigen verrekijker hebben. Want het is een heel persoonlijk apparaat. Je moet echt even wennen voor je het je eigen hebt gemaakt. Als je een eigen kijker hebt, dan raak je er sneller aan gewend. Dus is je (klein)zoon of (klein)dochter binnenkort jarig? Dan is het natuurlijk extra leuk als je hem of haar een eigen kijker geeft.

Een verrekijker bestel je liever niet online

Natuurlijk kun je een verrekijker online bestellen als je precies weet wat je wilt. Maar het fijnst is toch om de kijker goed uit te kunnen proberen. In de winkel van Cameranu in Urk kun je rustig alle gewenste kijkers proberen. Neem de tijd, er zijn er meer dan 500 op voorraad! Er lopen zelfs specialisten op het gebied van kijkers in de winkel om je te voorzien van het allerbeste advies. En… een kijker uitproberen in de winkel is natuurlijk eigenlijk geen optie. Daarom kun je vlak bij de winkel oefenen met de kijker. Daar is namelijk een groot weidegebied.

Veel plezier met je verrekijker

Zelf woon ik op Wieringen, een voormalig waddeneiland. Een schitterende plaats om te wonen met weidse uitzichten. Aan de ene kant de polder en aan de andere kant de Waddenzee. Als je bij ons op de dijk staat met je verrekijker kan je zelfs de boot van en naar Texel zien varen. Ook het spotten van zeehonden kan bij ons vanaf het vaste land. Wanneer je eenmaal goed met je kijker om weet te gaan, gaat er een compleet nieuwe wereld voor je open!

Mobiele versie afsluiten