unitynederland.nl

Met nieuwe zeilkleding klaar voor de vakantie

zeilkleding plaatje

De laatste weken van het schooljaar zijn inmiddels ingegaan en voor de meesten die eindexamen hebben gedaan is het nu al vakantie. Ook voor het overgrote deel van de werkende bevolking staat ergens in de komende maanden de vakantie op de kalender. Nu is dus de tijd om je alvast voor te bereiden op de vakantie. Zeker als je van plan bent om je welverdiende vakantie op het water door te brengen is een goede voorbereiding essentieel. Deze voorbereiding bestaat onder andere uit je boot en materiaal te checken en nieuwe zeilkleding aan te schaffen. Met goede zeilkleding weet je immers zeker dat je in een goede outfit het water op gaat.

Kleding voor zowel warme als koude oorden

Wat is het fijn om alvast na te denken over de aanstaande zomervakantie. Je waant je even helemaal in het vakantiegevoel waar je met een zongebruinde huid in je zeilboot ronddobbert. Of misschien ben je niet zo een fan van hoge temperaturen en ga je liever naar wat koelere, noordelijke plaatsen. In zowel warme als koude oorden is het aan te raden om goede zeilkleding te dragen tijdens je zeilvakantie. Het is dus verstandig om, voordat je op vakantie gaat, nieuwe zeilkleding aan te schaffen.

Zeilkleding voor een zonovergoten vakantie

Misschien is zeilkleding niet de outfit die je in gedachten had als je op zeilvakantie gaat naar een zonnig en warm oord. Je denkt vast dat een outfit die bestaat uit een zwembroek of bikini voldoende is, maar niets is minder waar. Zoals je weet ben je tijdens het zeilen volop bezig met bijvoorbeeld touwen en in gewone zwemkleding ben je dan niet goed beschermd. Zeilkleding zorgt ervoor dat je geen schaafwonden op je lijf krijgt als je tijdens het varen een touw langs je lichaam geslingerd krijgt. Daarnaast ben je ook goed beschermd tegen de Uv-straling van de zon, zodat je niet verbrandt.

Een veilige outfit als je te water komt

Zelfs de meest ervaren zeiler overkomt het weleens dat hij of zij overboord valt en te water komt. Het fijne van zeilkleding is dat je lichaamstemperatuur goed vast wordt gehouden als je in het water terecht komt. Zo wordt de kans op onderkoeling, ook als je in koude wateren valt, een flink stuk kleiner. Wat je vakantiebestemming ook is, als je komende zomer gaat genieten van een zeilvakantie is de aanschaf van nieuwe zeilkleding een absolute aanrader.

Mobiele versie afsluiten