unitynederland.nl

Een positief pad tot leven

Brievenbuspakketjes verzenden: waar moet je op letten?

We versturen met z'n allen zo'n 1,1 miljoen pakketjes per dag. Dit betekent dat iedere pakketjesbezorger dagelijks honderden pakketjes moet afleveren op het juiste adres. En dan zijn er ook nog de pakketjes die achterblijven omdat iemand niet thuis was. Gelukkig kun je dit probleem verminderen, door vooraf goed te bekijken of jouw pakketje klein genoeg is om door de brievenbus te worden bezorgd. Past jouw pakket door de gleuf? Dan hoeft de ontvanger niet thuis te blijven, en kunnen de bezorgers snel weer door naar het volgende adres. Heb jij nog nooit eerder een brievenbuspakketje verstuurd? Lees dan vooral verder, want in dit artikel lees je waar je op moet letten.

Stevige verpakking

Brievenbuspakketjes kunnen worden bezorgd door zowel pakketbezorgers als de normale postbode. Dit is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de grootte van het pakketje. Omdat het pakket door de brievenbus wordt afgeleverd, is het belangrijk om het pakket stevig te verpakken. Bijvoorbeeld in een specifieke brievenbusdoos. Deze kartonnen dozen hebben niet alleen de juiste afmetingen, maar zijn ook gemaakt van stevig karton waardoor ze niet beschadigen tijdens het verzendingsproces. Wil je breekbare producten versturen? Zorg er dan voor dat je extra bescherming toevoegt aan het pakketje in de vorm van bubbeltjesplastic of piepschuim.

Let op de verzendkosten

Wil je een pakket versturen, dan zijn daar zogenoemde verzendkosten aan verbonden. Ook voor een brievenbuspakket geldt deze regel, hoewel de kosten wel een stuk goedkoper zijn dan een normaal pakket. Sommige, hele dunne, pakketjes kunnen worden verstuurd door meerdere postzegels op het pakket te plakken. Let op, want dit geldt niet voor alle pakketjes. Als de postdoosjes té groot of té zwaar zijn, zul je meer moeten betalen dan een postzegel. Om zeker te zijn van de kosten, is het daarom slim om gewoon naar het postkantoor te gaan. Hier kun je jouw pakketje laten wegen, zodat je de juiste prijs te horen krijgt. Vervolgens kun je hem direct versturen.

Track & Trace code

Er zijn verschillende manieren om je pakket te versturen. Tegenwoordig versturen steeds meer mensen hun postdoosjes met een track & trace code. Deze code kun je vervolgens delen met de ontvanger, zodat diegene weet wanneer hij of zij het pakket kan verwachten. Let op, want deze code kost vaak een paar euro extra. Om jouw pakketje te versturen met een track & trace code kun je twee verschillende dingen doen. Je kunt online een verzendlabel aanmaken, of je kunt naar jouw lokale postkantoor gaan, om daar een verzending met track & trace code aan te vragen. De keuze is aan jou!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 unitynederland.nl

Thema door Anders Norén